O Kukljici

Image 01

Kukljica je slikovito mjesto sa dugom turističkom i ribarskom tradicijom, a smještena je na krajnjem jugoistoku otoka Ugljana. Otok Ugljan ima sedam naselja, a Kukljica je jedno od njih. Blizina mjesta naspram grada Zadra, od kojega je udaljeno svega nekoliko nautičkih milja, velika je prednost za ovo turističko mjesto.

U staroj jezgri mjesta, ističu se kamene kuće tipične dalmatinske gradnje, što daje mjestu istinski dalmatinski doživljaj. Vrijedni spomenici kulture su obnovljena crkvica Sv. Jerolima iz 13. st. u uvali Kostanj i crkva Sv. Pavla u samom mjestu iz 17.st. u kojoj se održavaju svakodnevni vjerski obredi.

Kupanje u uvali Zelena Punta koja je udaljena od naših apartmana svega 200 m, uvijek je poseban doživljaj zbog prekrasne borove šume koja uokviruje plažu, a mnogi su čuli za naše već slavne plaže, kao što su npr. Sabuša, Kostanj i Jelenica, koje se također nalaze na području Kukljice.

Kukljica svojim gostima nudi i jedinstvenu turističku atrakciju: svake godine na dan 5. kolovoza za blagdan Gospe Snježne održava se tradicionalna procesija brodovima do crkve Gospe Snježne u prolazu Ždrelac, koja potječe iz 1514. godine. Tom se prigodom kip Gospe Snježne, praćen sa stotinjak brodova različitih veličina i vrsta, prenosi iz Župne crkve Sv. Pavla do zavjetne kapelice Gospe Snježne, gdje je prema predaji prije skoro 500 godina usred ljeta pao snijeg.

Kukljica se često naziva "vratima nacionalnog parka Kornati" pošto je smještena blizu prolaza Ždrelac, a i svojim prirodnim ljepotama se uklapa u taj naziv.

Ako razmišljate o Kukljici i otoku Ugljanu kao o svojoj sljedećoj ljetnoj destinaciji, biti ćemo počašćeni ukoliko baš nas odaberete za svoje domaćine, te ćemo se potruditi da Vaš odmor učinimo nezaboravnim.

TZ Kukljica

Službene stranice TZ KUKLJICA

Poštovani gosti, dragi prijatelji!

Zadovoljstvo nam je pozdraviti Vas u ime turističkih djelatnika Kukljice, slikovitog mjesta s dugom turističkom tradicijom i jedne od najvažnijih otočnih destinacija u Zadarskoj županiji. Sa željom da vaš boravak u Kukljici bude ispunjen trenucima opuštanja i aktivnog odmora, ali i ugodnih spoznaja jedinstvenog otočnog svijeta, pripremili smo ove stranice kao pregled raznovrsnih mogućnosti vaših turističkih doživljaja...

Više

Općina Kukljica

Službene stranice OPĆINE KUKLJICA

Zahvaljujući izuzetno dobroj prometnoj povezanosti sa kopnom, blagoj mediteranskoj klimi, bistrini i čistoći mora, blizini povijesnog grada Zadra, nacionalnih parkova i parkova prirode kao i brojnim kulturnim događanjima Kukljica zauzima važno mjesto u razvoju turizma u cijeloj Zadarskoj županiji. Posebno valja istaknuti i razvoj eko turizma zbog netaknute bogate prirode diljem otoka, kao i prilično razvijeni nautički turizam...

Više